fbpx

Over ons

HET TEAM

Wie zijn we en wat doen we?

Steven van Tilburg

Focust op: cognitieve performance

Alle facetten van het lichaam die je kunt controleren, moet je proberen te controleren. Als voetballer had ik niet genoeg talent om profvoetballer te worden. Maar door me toe te leggen op het optimaliseren en controleren van alle facetten die van mij een betere voetballer konden maken, heb ik toch jarenlang meegedraaid in de nationale reeksen.

Die visie is bepalend voor wat we bij B-pract doen, en hoe we naar het menselijk lichaam kijken: we bieden altijd een totaalpakket aan. Een hele toolbox vol handvaten om te komen tot het beste resultaat. Dat kan terug normaal kunnen wandelen zijn na een heelkundige ingreep. Of terug pijnvrij kunnen sporten na een blessure.

Maar mijn echte passie ligt in het beter laten samenwerken van lichaam en geest: door de cognitieve performance van sporters te optimaliseren maak ik van hen betere atleten. Ze worden, sneller, sterker en slimmer. Ze kiezen er dus voor om te winnen vooraleer ze het veld betreden.

steven@b-pract.be

Dries Jacobs


Sport en wetenschap wekken al van kleins af aan een grote interesse bij mij op. Daarom was de keuze om kinesitherapie te gaan studeren al snel gemaakt. Patiënten op een zo actief mogelijke manier begeleiden en ze zelf mee laten denken over wat ze willen bereiken binnen hun revalidatie, zijn voor mij 2 belangrijke componenten om en zo goed mogelijke behandeling te kunnen geven aan de patiënt. Daarom is het als jonge, enthousiaste kinesitherapeut een unieke kans om met deze mindset mezelf te gaan ontplooien binnen een ideale setting zoals B-PRACT. Dit door zowel sporters als niet-sporters de gepaste oefeningen of manuele technieken aan te bieden op het juiste moment. Zo behalen we samen het gewenste resultaat binnen jouw revalidatie. Naast de revalidatiesetting kan je me ook vaak terugvinden op de tennisvelden van Tessenderlo zowel als speler maar ook als trainer.

Opleidingen :

  • Sportkinesitherapeut (KULeuven)
  • Sporttaping (NAQI)>
  • Tennis trainer (instructeur B)

dries@b-pract.be

Jeroen Thys


Al van jongs af aan ben ik heel sport-minded, voetbal, atletiek, mountainbiken zijn maar enkele van de sporten die de revue zijn gepasseerd tijdens mijn jeugd. Tijdens de revalidatie sta ik open voor elke sporter die onze praktijk binnenwandelt. Elke sporter wil graag zo snel mogelijk terugkeren naar zijn geliefde sport en hierbij wil ik hem of haar volledig begeleiden, steunen en motiveren. Via een duidelijke screening en klinisch redeneren krijgen we een totaalbeeld van de sporter waarbij de blessure wordt gerevalideerd, maar er wordt ook preventief gewerkt om herval te vermijden. Bij B-PRACT krijg ik de kans om nauw samen te werken met talentvolle sporters, zowel jeugd als elite. Hier heb ik dus de ideale werk- en leeromgeving gevonden om mezelf als kinesitherapeut te ontwikkelen en jou als sporter naar de beste versie van jezelf te laten streven.

Opleidingen :

  • Sportkinesitherapeut (KULeuven)
  • Sporttaping (NAQI)>

jeroen@b-pract.be

Aanpak

In de praktijk vullen onze expertises complementair aan tot een totaalpakket: onze verschillende vormen van medische begeleiding en ondersteuning zorgen samen voor het beste resultaat voor uw lichaam en prestaties.

Contact
CONTACT