Seniorentraining

Training is niet enkel gunstig voor atleten, maar ook voor niet-sporters. Uit onze ervaring weten we dat senioren die actief zijn/blijven ook veel langer functioneel blijven op latere leeftijd.
Personen die krachttraining doen bijvoorbeeld zijn over het algemeen gezonder en leven zelfs langer. Ook bij ouderen is krachttraining enorm belangrijk. De dwarsdoorsnede van de quadriceps (spier aan de voorzijde van het bovenbeen) is rechtstreeks gelinkt aan het valrisico. Met andere woorden, ouderen die aan krachttraining doen, hebben een lager valrisico.

De seniorentraining is geschikt voor de actieve 50+-er die graag iets aan zijn of haar conditie wil doen, maar niet goed weet hoe of die een actieve invulling zoekt in zijn of haar agenda. De groepstraining laat toe dit samen te doen met je vrienden of vriendinnen in een aangename sfeer. De groepstraining zal bestaan uit conditie- en krachttraining aangepast aan de leeftijd door middel van een geperiodiseerd schema.

Heb je klachten ter hoogte van het bewegingsapparaat en denk je dit is niets voor mij? In tegendeel! Kracht- en conditietraining zijn ideale tools om daar iets aan te doen. Aangezien de lessen gegeven worden door een medisch geschoolde trainer, zijn wij in staat de oefeningen aan te passen aan ieders niveau en rekening te houden met je eventuele klachten.

CONTACT