HIT

High Intensity (interval) Training is een trainingsvorm waarbij er korte intensieve oefeningen worden afgewisseld met korte rustpauzes. Het is een effectieve en efficiënte manier om je conditie te verbeteren, spiermassa op te bouwen en vet te verbranden. Bij de HIT is je vetverbranding tot 48u na de inspanning verhoogd! Het sociale aspect van de groepstraining zal hierbij je doorzettingsvermogen stimuleren en je leren je grenzen te verleggen.

Aangezien het hier gaat om een hoog-intensieve training vragen wij om veiligheidsredenen een formulier in te vullen aangaande uw gezondheid om te kunnen bepalen of je geen risico loopt om deze trainingen te volgen.

Hoe gaan wij te werk?

Warming up

De warming up bereid je voor op de high intensity training. Je hartslag verhoogt, je gewrichten en spieren worden voorbereid door middel van mobiliserende en activerende oefeningen

Skill

Na de warming-up zal er je een “skill” worden aangeleerd. Onze bootcamp coach legt je technisch uit hoe een bepaalde oefening correct uit te voeren. Dit wil zeggen dat je ook aan de HIT kan meedoen als je weinig of geen ervaring hebt met deze trainingsvorm. Deze “skill” zal later ook aan bod komen in het HIT gedeelte.

HIT

Hier worden korte hoog intensieve oefeningen afgewisseld met kort periodes van rust. De maximale duur van deze training is 15 tot 20 minuten waarbij je af en toe “tot het gaatje” zal moeten gaan. En geloof ons, het geeft je achteraf een zalig gevoel.


CONTACT