fbpx

Over ons

HET TEAM

Wie zijn we en wat doen we?

Steven van Tilburg

Focust op: cognitieve performance

Alle facetten van het lichaam die je kunt controleren, moet je proberen te controleren. Als voetballer had ik niet genoeg talent om profvoetballer te worden. Maar door me toe te leggen op het optimaliseren en controleren van alle facetten die van mij een betere voetballer konden maken, heb ik toch jarenlang meegedraaid in de nationale reeksen.

Die visie is bepalend voor wat we bij B-pract doen, en hoe we naar het menselijk lichaam kijken: we bieden altijd een totaalpakket aan. Een hele toolbox vol handvaten om te komen tot het beste resultaat. Dat kan terug normaal kunnen wandelen zijn na een heelkundige ingreep. Of terug pijnvrij kunnen sporten na een blessure.

Maar mijn echte passie ligt in het beter laten samenwerken van lichaam en geest: door de cognitieve performance van sporters te optimaliseren maak ik van hen betere atleten. Ze worden, sneller, sterker en slimmer. Ze kiezen er dus voor om te winnen vooraleer ze het veld betreden.

steven@b-pract.be

Lotte Cloostermans

Focust op: de behandeling van duursporters

Ik ben zelf altijd veel bezig geweest met sport. Ik gaf Aerobic en figuurtraining in het verleden en tegenwoordig vind je me regelmatig terug in een crossfit-zaal. Maar het liefst van al trek ik nog mijn loopschoenen aan. Ik heb onlangs mijn eerste halve marathon gelopen en mijn eerste volledige staat op de planning.

Ik hou ervan om mensen te helpen met hun lichamelijke grenzen te verleggen. Duathlon, marathon, triathlon, noem maar op… Dat soort uithoudingssporten spreken me enorm aan. Op elk niveau. Want ook beginnende sporters die te kampen hebben met specifieke kwalen zoals overbelastingsletsels wil ik snel weer pijnvrij kunnen laten genieten van hun favoriete hobby.

lotte@b-pract.be

Jaimy Voorspoels

Focust op: revalidatie en prestatiegerichte ondersteuning van voetballers

Ik ben een voetbaldier. Ik speel zelf nog in de zaal en op het veld en geef voetbalopleiding aan jonge voetballers. Ik ben gebeten door het spelletje en alles wat erbij komt kijken om een zo compleet mogelijke voetballer te worden.

Daarom zit ik helemaal op mijn plek bij B-pract: ik kan me focussen op herstel en revalidatie van specifieke voetbalblessures, zonder daarbij ook de prestatiegerichte kant uit het oog te verliezen. Ik wil elke gezonde voetballer helpen om zo goed mogelijk te worden. Zowel lichamelijk, met heel gerichte oefentherapieën, als mentaal door me ook te gaan focussen op de verbetering van de cognitieve processen.

jaimy@b-pract.be

May

Focust op: het soepel laten draaien van de B-pract machine

Net zoals Steven en mijn andere twee kinderen zijn we bij ons thuis altijd zot geweest van sport. Zelf ben ik vroeger turnjuffrouw geweest en heb ik biologie gegeven. Eigenlijk zat mijn actieve loopbaan er al op, maar toen ik gevraagd werd om te helpen bij het dagdagelijks reilen en zeilen van B-pract heb ik niet getwijfeld.

Ik ben nu dus part-time office manager en part-time oma van negen kleinkinderen. En ook bij hen zit die sportmicrobe erin: ze willen altijd van mij winnen, maar zolang ik hen af en toe nog kan verslaan - de oudste is ondertussen 13 - blijf ik toch proberen.

Aanpak

In de praktijk vullen onze expertises complementair aan tot een totaalpakket: onze verschillende vormen van medische begeleiding en ondersteuning zorgen samen voor het beste resultaat voor uw lichaam en prestaties.

Contact
CONTACT